Attendo Juhlamarssi

Tyyppi Hoivakoti

Sijainti Oulu

Pinta-ala 3300 m2

Valmistumisvuosi 2022

Rakentaja Rave Rakennus


Attendo Juhlamarssi on Oulun Hiukkavaarassa sijaitseva 52 paikkainen ja 3-kerroksinen hoivakoti, joka koostuu neljästä pienryhmäkodista. Jokaisessa ryhmäkodissa on yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat sekä asukkaille omat viihtyisät kylpyhuoneelliset asunnot. Rakennuksen alakerrassa sijaitsee lisäksi ravintolakäytössä oleva liiketila sekä viereen rakennetun asuinkerrostalon irtaimistovarastot ja kerhotila. Toteutimme kohteeseen LVI- ja automaatiosuunnittelun.

Toteutimme samassa yhteydessä koko korttelin jäte-, hule- sekä käyttövesijohtojen suunnittelun. Samaan kortteliin viereiselle tontille rakentui saman rakentajan toimesta 6-kerroksienen asuinkerrostalo ja kolmannelle tontille tehtiin tässä yhteydessä varaukset asuinkerrostalolle.

Hoivakodin LVI-suunnittelun lähtökohtana oli tarjota asukkaille kodinomaiset ja turvalliset tilat asumiseen. Rakennuksen ilmanvaihto on toteutettu keskitetysti, jolloin huoltotoimenpiteet voidaan suorittaa pääosin iv-konehuoneessa eikä asukkaiden arki häiriinny. IV-koneita on hoivakodissa on kaksi kappaletta, joista toinen palvelee asuintiloja ja toinen yhteistiloja. Lisäksi alakerran liiketilalla on oma koneensa kuten myös irtaimistovarastoilla ja kerhotilalla. Kaikki IV-koneet on varustettu lämmöntalteenotolla.

Hoivakotien turvallisuudessa paloturvallisuudella on keskeinen merkitys. Koska asukkaiden toimintakyky voi olla rajoittunut, erityisesti savukaasujen leviämiseen palotilanteessa täytyy kiinnittää huomiota, jotta kaikille asukkaille voidaan taata turvallinen poistuminen rakennuksesta. Tässä kohteessa asia ratkaistiin käyttämällä pääosin mekaanisia takaisinvirtaussuojia. Niiden etuna perinteisiin palopelteihin verrattuna on yksinkertaisuus sekä huoltovapaus. Takaisinvirtaussuojia käyttämällä iv-koneet voidaan pitää palotilanteessa käynnissä, joka omalta osaltaan vähentää savukaasujen leviämistä pienentämällä palotilan palopainetta.

Rakennuksen lämmitysmuotona on kaukolämpö ja lämmönluovutus tapahtuu vesikiertoisella lattialämmityksellä. Porrashuoneessa on lisäksi patterit varmistamassa riittävän lämmitystehon myös talvellla ulko-oven ollessa auki.

Kohde suunnitteltiin tietomallintamalla. Kuvassa kuvakaappaus kohteen IFC-mallista.

Haluaisitko kuulla lisää tai keskustella omasta kohteestasi?

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy