Sähkösuunnittelu kerrostaloista
hoiva- ja liikekiinteistöihin

Yllätyksetön sähkösuunnittelu takaa projektisi menestyksen

Tänä päivänä vaatimukset rakennusten energiatehokkuudelle ja sisäolosuhteille ovat korkealla. Vaatimusten täyttämiseksi tarvitaan yhä enemmän sähkötekniikkaa, jolloin se muodostaa entistä suuremman osan rakentamisen kustannuksista. Yhteistyössä sähkösuunnittelun ammattilaistemme kanssa varmistat, että rakennuksesi sähkötekniikka suunnitellaan optimaalisesti kaikki vaatimukset huomioiden, jolloin myös kustannukset pysyvät kurissa.

Sähkösuunnittelijamme ovat suunnitelleet useita vaativia asuin-, hoiva-, toimitila- sekä kouluhankkeita yli 137 yritysasiakkaalle.

Vaikka määrä tuo kokemusta ja osaamista, niin jokainen projekti on meille yksilö. Siksi haluamme auttaa sinua onnistumaan toiveidesi mukaisilla ja aina aikataulussa tehdyillä sähkösuunnitelmilla. Projektillesi nimettävä sähkösuunnittelija on aina tavoitettavissa ja valmiina auttamaan sinua hankkeen alusta loppuun.

Tiedämme, että rakennusprojektiin mahtuu myös monia yllätyksiä. Valitsemalla meidät kumppaniksesi sähkösuunnittelu ei kuitenkaan ole yksi niistä.

Mikäli etsit yhteistyökumppaniksesi sähkösuunnittelijaa, joka aidosti välittää projektisi onnistumisesta, niin ota yhteyttä!

3 syytä valita meidät sähkösuunnittelijaksi

  • Todella tarkan resurssikalenterimme ansiosta pysymme aina sovitussa aikataulussa.
  • Asiantuntijamme ovat joustavia ja aina saatavilla. He palvelevat sinua henkilökohtaisesti koko projektin ajan.
  • Hallitsemme nykyajan suunnitteluteknologiat kuten tietomallinnuksen. Tietomallinnus tuo suunnitelmiin tarkkuutta työmaille ja sen avulla syntyy tuottavampia tiloja.

Sähkösuunnittelun ammattilaisemme tukevat sinua projektisi alusta loppuun

Jokainen rakennus sisältää ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka on huomioitava sähkösuunnittelussa. Tämän vuoksi asiantuntijamme tarttuvat toimeen heti projektin alussa ja selvittävät huolellisesti kaikki lähtötiedot ja toiveesi. Näiden tietojen perusteella ehdotamme parhaiten sopivia teknisiä ratkaisuja, jotka takaavat asennustyön tehokkuuden, alhaiset investointi- ja ylläpitokustannukset sekä tilojen toimivuuden ja siten käyttäjien tyytyväisyyden.

Tehokas projektin käynnistys yhdessä tarkan resurssikalenterimme kanssa takaavat, että saat sähkösuunnitelmat aina ajallaan. Lisäksi alkuvaiheen perusteellinen lähtötietojen kartoitus varmistaa, että suunnitelmat laaditaan heti alusta alkaen oikeiden tietojen pohjalta. Tämä lähestymistapa ehkäisee myöhempiä yllättäviä muutoksia ja välttää tarpeettomat lisätyöt sähkösuunnittelun jatkovaiheissa tai työmaalla.

Joskus sähkösuunnittelun aikana voi kuitenkin ilmetä muutoksia tai herätä kysymyksiä, jotka vaativat välittömiä vastauksia. Tästä syystä jokaiseen projektiimme on nimetty vakituinen sähkösuunnittelija yhteyshenkilöksi, joka pysyy mukana projektin alusta sen päätökseen asti. Hän on jatkuvasti saatavillasi ja valmis vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi olivatpa ne kuinka pieniä tahansa.

Lue asiakkaidemme kokemuksia meistä:

Nykyteknologiaa hyödyntävä sähkösuunnittelu tuottaa yllätyksettömiä projekteja

Nykyteknologiaa hyödyntämällä laaditut sähkösuunnitelmamme poistavat arvailun tarpeen. Asiantuntijamme käyttävät sähkösuunnittelussa muun muassa tietomallinnusta ja valaistussimulointia, joiden avulla varmistetaan tekniikan soveltuvuus ja oikea mitoitus kullekin kohteelle. Näin vältetään turhat yli- tai alimitoitukset, jotka voisivat aiheuttaa ongelmia ja lisäkustannuksia.

Sähkötekniikan alalla tapahtuu jatkuvasti nopeaa kehitystä ja sen seuraaminen voi olla haastavaa. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Sähkösuunnittelijamme ovat alan kehityksen kärjessä ja pystyvät tarjoamaan projektisi tarpeisiin nykyaikaisimmat ja kustannustehokkaimmat ratkaisut. Olemme valmiita täyttämään kaikki toiveesi ja vaatimuksesi oli kyse sitten kustannuksista, energiatehokkuudesta, valaistuksesta tai hiilijalanjäljestä.

Sähkösuunnittelun hinta määräytyy kohteen tyypin ja suunnittelutyön laajuuden perusteella

Sähkösuunnittelun kustannukset riippuvat enimmäkseen rakennuksen tyypistä ja kokoluokasta. Hintaan vaikuttavat lisäksi muun muassa kohteen tekniikan määrä, kokousten ja kohdekäyntien määrä sekä tehdäänkö kohde tietomallintamalla.

Esimerkiksi hoivakodissa sähkösuunnittelun hinta asettuu yleensä välille 6 – 8 €/m2 ja kerrostaloissa välille 4 – 6 €/m2.

Sähkösuunnittelu etenee asiakkaan tahdissa

Sähkösuunnittelun eteneminen sovitetaan aina toimintatapaasi ja aikatauluusi sekä kohteen kokoluokkaan ja vaatimuksiin parhaiten sopivaksi. Eri vaiheiden tehtävien tarkemmassa määrittelyssä voidaan hyödyntää esimerkiksi Taloteknisen suunnittelun tehtäväluetteloa TATE18.

Jokaisessa projektissa sisällytämme kuitenkin vähintään alla olevat kuusi vaihetta sähkösuunnitteluun. Kokemuksesta tiedämme, että tällä toimintamallilla saadaan tehokkaimmin heti toiveita vastaavat suunnitelmat, jolloin myöhempien muutosten ja lisätöiden määrä on minimissä.

  1. Neulasen järjestämä suunnittelun aloituspalaveri ja lähtötietojen keräys
  2. Luonnossuunnitelmien laatiminen sekä toimitus ja esittely asiakkaalle. Luonnossuunnitelmissa esitetään sähkötekniikan periaatteet kuten keskusten sijoittelu sekä sähköjohtojen pääreitit rakennuksessa.
  3. Suunnitelmien muokkaus asiakkaan toiveiden mukaan
  4. Toteutussuunnitelmien laatiminen sekä toimitus ja esittely asiakkaalle
  5. Suunnitelmien muokkaus asiakkaan toiveiden mukaan ja hyväksytys viranomaisella
  6. Projektin läpivienti asiakkaan rinnalla

Kokonaisvaltaisella talotekniikkasuunnittelulla säästät aikaa ja rahaa

Sähkösuunnittelun rinnalla palveluihimme kuuluvat LVI-suunnittelu, automaatiosuunnittelu sekä energiasuunnittelu. Kaikki suunnittelu voidaan toteuttaa myös tietomallintamalla. Kun valitset meidät suunnittelukumppaniksesi, kaikki talotekniikan asiantuntijamme työskentelevät tiiviisti yhteistyössä kanssasi varmistaakseen, että projektisi toteutuu onnistuneesti.

Kokonaisvaltaisen talotekniikkasuunnittelun keskeinen etu on eri järjestelmien saumaton yhteensopivuus. Suunnittelijamme varmistavat, että kaikki tekniset ratkaisut ovat keskenään yhteensopivia, mikä mahdollistaa asennusten suorittamisen suunnitelmien mukaan ilman kalliita ja aikaa vieviä yllätyksiä työmaalla. Lisäksi säästät merkittävästi aikaa ja vaivaa, kun kaikki talotekniikkaan liittyvät asiat hoituvat yhdellä puhelinsoitolla tai sähköpostilla.

Huolellinen laadunvarmistus on keskeinen osa sähkösuunnittelua

Sitoudumme toimittamaan sinulle laadukkaat, aikataulussa valmistuvat ja työmaalla helposti toteutettavat sähkösuunnitelmat. Haluamme varmistaa, että laatu näkyy käytännössä, ei pelkästään puheissa. Siksi kaikki sähkösuunnittelijamme noudattavat Neulasen laatujärjestelmää.

Jokainen suunnitelma käy läpi kaksivaiheisen tarkistusprosessin ennen asiakkaalle lähettämistä. Suunnitelmien laatija tekee ensin omatarkastuksen, minkä jälkeen toinen kokenut sähkösuunnittelija tarkastaa ja hyväksyy ne. Suunnittelun alussa ja sen aikana saatavat lähtötiedot sekä suunnittelun eteneminen dokumentoidaan tarkasti, jotta mahdolliset sairaustapaukset tai muut poissaolot eivät aiheuta viivästyksiä projektiin.

Yllätyksettömällä sähkösuunnittelulla toimiva ja toiveet täyttävä lopputulos

Mielestämme sähkösuunnittelussa tärkeintä on, että rakennuksesta tulee toimiva ja asiakkaan tarpeet ja toiveet täyttyvät. Oivaltavilla, loppuun asti hiotuilla suunnitteluratkaisuilla päästään parhaaseen lopputulokseen sekä säästetään selvää rahaa niin rakentamisen kuin käytön aikana. Kaikki tämä hyvässä yhteistyössä toteutettuna.

Ota yhteyttä, niin varmistetaan sinunkin projektisi onnistuminen.

Tutustu asiakkaidemme tarinoihin

Toivo Group Oy, Vantaa

”Neulasella on sopiva yhdistelmä innokkuutta, avoimuutta ja ammattilaisuutta.”

Heikki Myllymäki
Rakennuttamisjohtaja, Toivo Group

Toimitilan LVIA-suunnittelu, Vantaa

”On hienoa, että asioita ei tehdä niin kuin on aina ennenkin tehty vaan etsitään uusia ratkaisuita.”

Atte Puura
Projektipäällikkö, Tekova

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy