Energiasuunnittelu uudiskohteisiin

Energiasuunnittelu osana talotekniikkasuunnittelua

Meiltä LVIS-suunnittelukohteisiin myös laadukas energiasuunnittelu, kuten energiaselvitykset sekä olosuhde- ja energiasimuloinnit. Toteutamme suunnittelua kerrostaloihin, hoivakohteisiin ja liikekiinteistöihin. Etsimme parhaat ratkaisut energiamääräysten täyttämiseksi ja energiatehokkuuden lisäämiseksi.

Olemme luotettava, yhteistyökykyinen ja nopealiikkeinen yritys, joka tuntee uusimmat ohjelmistot ja käytännöt. Pysymme aikataulussa ja olemme aina tavoitettavissa. Palvelemme asiakkaita Oulusta käsin ympäri Suomen!

Olosuhde- ja energiasimulointi

Olosuhdesimuloinnit suunnittelun tukena varmistavat, että rakennuksessa on mukava oleskella niin kesähelteillä kuin talven pakkasillakin. Olosuhdesimulointien avulla voidaan myös varmistaa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien oikeat mitoitustehot, jolloin vältytään turhalta ylimitoituksesta tai pahimmassa tapauksessa alitehoisilta järjestelmiltä. 

Energiasimuloinneilla voidaan puolestaan helposti vertailla erilaisten suunnitteluratkaisujen vaikutusta rakennuksen energiankulutukseen. Tietoa voidaan esimerkiksi hyödyntää vertailtaessa onko maalämpö vai kaukolämpö elinkaarikustannuksiltaan paras vaihtoehto kohteeseen. 

Simuloinneissa hyödynnetään RIUSKA-simulointiohjelmistoa. Ohjelmisto ottaa laskennassa huomioon mm. paikkakunnan sään, ihmisistä ja sähkölaitteista aiheutuvat lämpökuormat sekä rakennuksen rakenteiden ominaisuudet.

Energiaselvitys

Uudisrakentamisessa yhtenä rakennusluvan myöntämisen ehtona on energiaselvitys. Sen avulla osoitetaan, että rakennus täyttää sille laissa asetut energiatehokkuuden vaatimukset. Selvitys tulee liittää rakennuslupahakemukseen. Energiaselvitys on yksi osa energiasuunnittelua.

Mitä energiaselvitys sisältää?

  • Energiatodistuksen
  • Laskennallisen energiakulutuksen eli E-lukulaskelman
  • Tarvittavan lämmitystehon sekä jäähdytetyissä rakennuksissa jäähdytystehon
  • Lämpöhäviöiden määräystenmukaisuuden eli tasauslaskelman
  • Kesäajan huonelämpötilojen tarkastelun suuremmissa kohteissa

Kun puhutaan suuremmista rakennuksista, energiaselvityksen hinta on alkaen 600 €. Hintaan vaikuttaa rakennustyyppi eli onko kyseessä koulu, hoivakoti tai esimerkiksi liikerakennus. Rakennuksen koko ja rakennusten lukumäärä vaikuttavat myös hintaan.

Miksi energiaselvitys kannattaa tilata LVI-suunnittelijalta?

  • Kun teemme myös LVI-suunnittelun, meillä on valmiiksi tarkat lähtötiedot kohteesta energialaskentaa varten
  • Osaamme ehdottaa parhaat vaihtoehdot kiinteistön energialuokan nostamiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi 
  • Energiaselvityksen osana olevaa kesäajan huonelämpötilatarkastelua voidaan hyödyntää tehokkaasti lvi-tekniikan suunnittelussa ja olosuhteiden varmistamisessa
  • Käytämme luotettavia ja viranomaisten hyväksymiä välineitä: laskennassa käytämme www.laskentapalvelut.fi -palvelua sekä RIUSKA-simulointiohjelmistoa
Energiaselvitys

Energiasuunnittelu LVIS-suunnittelun osana

Uudiskohteen energia- ja sähkösuunnittelun sekä LVI-suunnittelun hankkiminen on tehty meillä erityisen helpoksi. Voit tilata kaikki kätevästi samasta paikasta, ja koko projekti pystytään hoitamaan näppärästi verkon kautta. Toteutammekin projekteja rakennusliikkeille ympäri Suomen. Täältä pääset tutustumaan asiakkaidemme tarinoihin.

Miksi Insinööritoimisto Neulanen?

Energiaselvitys sisältää kaikki lain edellyttämät energialaskelmat, joten se kelpaa sellaisenaan rakennuslupahakemuksen liitteeksi. Kun olet jättänyt yhteydenottopyynnön verkossa, olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Käytämme uusinta teknologiaa ja parhaita ohjelmistoja, jotta lopputulos on laadukas, määräysten mukainen ja asiakkaan toiveita vastaava. Yhteistyö kanssamme on joustavaa, mukavaa ja aktiivista: pidämme sanamme ja vastaamme aina yhteydenottoihin.

Tutustu asiakkaidemme tarinoihin

Toivo Group Oy, Vantaa

”Neulasella on sopiva yhdistelmä innokkuutta, avoimuutta ja ammattilaisuutta.”

Heikki Myllymäki
Rakennuttamisjohtaja, Toivo Group

Toimitilan LVIA-suunnittelu, Vantaa

”On hienoa, että asioita ei tehdä niin kuin on aina ennenkin tehty vaan etsitään uusia ratkaisuita.”

Atte Puura
Projektipäällikkö, Tekova

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy