Automaatiosuunnittelua uudiskohteisiin

Automaatiosuunnittelu laadulla ja aikataulussa

Automaatiosuunnittelun avulla kiinteistö saadaan toimimaan itsenäisesti, turvallisesti ja energiatehokkaasti. Toteutamme rakennusautomaation suunnittelun osana LVI-suunnittelua uudiskohteisiin, kuten hoivakoteihin, kerrostaloihin ja liikekiinteistöihin. Toimimme Oulusta käsin ympäri Suomen.

Suunnittelemme rakennukselle ohjausjärjestelmän, jonka kautta esimerkiksi lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja kulunvalvontatekniikkaa voidaan ohjata helposti – myös etänä. Kun rakennusautomaatio toimii oikein, sen olemassaoloa ei edes huomaa. Kysy lisää!

Neulasen reagointiaika on erittäin lyhyt ja se oli meille tärkeää. Saimme jopa kahdessa tunnissa päivitetyt kuvat sähköpostiimme. On hienoa, että asiakasta pystytään palvelemaan näin hyvin ja nopeasti!

Atte Puura, Tekova Oy
Automaatiosuunnittelu

Mitä rakennusautomaatio voi sisältää?

Kohteet ovat erilaisia ja myös tarpeet rakennusautomaation suhteen vaihtelevat. Automaatiosuunnittelu toteutetaan rakennusliikkeen ja loppukäyttäjän vaatimusten ja tarpeiden pohjalta, jotta rakennuksen käyttäminen on miellyttävää ja energiatehokasta.

Se voi sisältää esimerkiksi:

 • Lämmitys ja jäähdytys
 • Ilmanvaihto
 • Valaistus
 • Kulunvalvonta
 • Energiatehokkuutta tukevat ratkaisut
 • Etäluettavat kulutusmittarit
 • Vuotoilmaisimet ja muut hälytykset toimintahäiriöistä

Lämmitys ja jäähdytys

Automaatisuunnittelun avulla rakennukseen saadaan määriteltyä optimaaliset olosuhteet. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kiinteistössä on ympäri vuoden 21 astetta lämmintä ja hyvä hengitysilma.

Rakennusta ja laitteiden toimintaa voidaan valvoa etäyhteydellä reaaliajassa. Esimerkiksi lämpötiloja voidaan seurata jopa huonekohtaisesti. Lisäksi vedenkulutusta tai lämmöntalteenoton (LTO) hyötysuhdetta voidaan seurata kätevästi reaaliajassa tai tarvittaessa myös pidemmällä aikavälillä. Seurannan avulla voidaan tarkistaa, että talotekniikka toimii optimaalisesti, mutta myös kartoittaa kehityskohteita ja ongelmatilanteita.

Automaatiosuunnittelun hyödyt

 • Pidentää rakennuksen elinkaarta
 • Säästää energiaa
 • Kiinteistön käyttäjien viihtyvyys
 • Turvallisuus lisääntyy
 • Riskit vähenevät (esim. vesivahingot)
 • Kustannussäästöt
 • Etävalvonta

Energiatehokkuus

Energiatehokkuus on yksi kiinteistöautomaation merkittävistä hyödyistä. Automaatiosuunnittelun avulla rakennuksen toimintaan voidaan tehdä määrityksiä, jotka esimerkiksi pienentävät koneiden tehoa yöaikaan. Lisäksi lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä voidaan ohjelmoida toimimaan siten, että jäähdytys käynnistyy vasta, kun huoneistossa on tarpeeksi lämmin. Näin järjestelmät eivät toimi päällekkäin ja käytä turhaa energiaa.

Myös valaistusta voidaan ohjata energiatehokkaasti. Esimerkiksi valojen kirkkautta voidaan vaihdella vuorokaudenajan mukaan, mikä säästää sähköä. Valaistus saadaan myös kytkeytymään automaattisesti pois päältä, mikäli tilaa ei käytetä.

Olemme olleet tyytyväisiä Neulaseen, sillä heillä on maanläheinen lähestymistapa asioihin, he reagoivat nopeasti ja ymmärtävät tilanteita. Neulasen kanssa on ollut kaikin puolin helppoa ja mukavaa tehdä yhteistyötä.

Lassi Haaraniemi, SSA Rakennus Oy

Hälytykset toimintahäiriöistä

Rakennusautomaation etuna on myös se, että rakennus voidaan ohjemoida ilmoittamaan itse toimintahäiriöistä. Hälytykset voivat tulla esimerkiksi silloin, jos jotain rikkoutuu tai lämpötilat menevät raja-arvojen ulkopuolelle. Tämä helpottaa ja nopeuttaa tilanteisiin reagoimista, sillä osa ongelmista voidaan paikantaa ja korjata saman tien etänä. Esimerkiksi vesivuotohälytys voi tuoda merkittäviä säästöjä, sillä sen avulla voidaan välttyä mittavilta vesivahingoilta.

Tutustu asiakkaidemme tarinoihin

Toivo Group Oy, Vantaa

”Neulasella on sopiva yhdistelmä innokkuutta, avoimuutta ja ammattilaisuutta.”

Heikki Myllymäki
Rakennuttamisjohtaja, Toivo Group

Toimitilan LVIA-suunnittelu, Vantaa

”On hienoa, että asioita ei tehdä niin kuin on aina ennenkin tehty vaan etsitään uusia ratkaisuita.”

Atte Puura
Projektipäällikkö, Tekova

LVI-, sähkö- ja automaatiosuunnittelu samasta osoitteesta

Yleensä automaatiosuunnittelu toteutetaan LVI-suunnittelun yhteydessä, jolloin puhutaan ns. LVIA-suunnittelusta. LVI-suunnittelijalla on parhaat tiedot siitä, millaista talotekniikkaa rakennukseen on tulossa ja kuinka sen halutaan toimivan, joten on luontevaa, että sama henkilö tekee myös automaatiosuunnittelun.

Meiltä saat samasta osoitteesta myös laadukkaan sähkösuunnittelun, jolloin voimme toteuttaa käytännössä koko kiinteistötekniikan ja -automaation suunnittelun yhdessä ja samassa paikassa. Ota yhteyttä ja kerro tarpeestasi, niin saat meistä ripeästi reagoivan ja luotettavan kumppanin jokaiseen rakennusprojektiisi!

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy