Artikkelimme

Uusitut LVIA- ja sammutuslaitteistojen piirrosmerkit – mitä uudistuksesta tulee tietää 

Joulukuussa 2023 julkaistiin uusittu ohjekortti RT 103684 LVIA- ja sammutuslaitteistojen piirrosmerkit. Mitä uudistuksesta tulee tietää ja tarvitseeko suunnitelmien lukeminen opetella uudestaan? Lue artikkeli ja tiedät lisää.

Lue lisää

Sähkösuunnittelua ohjaava lainsäädäntö ja ohjeistus – mistä tämän päivän vaatimukset löytyvät 

Rakennustapaselostuksissa, järjestelmäkuvauksissa sekä tarjouspyynnöissä tulee tänä päivänä vastaan monenmoisia vaatimuksia sähkösuunnitteluun ja sähkötekniikan toteutukseen liittyen. Monesti vaatimuksissa viitataan erillisiin lakiteksteihin tai ohjeisiin, jotka eivät kuitenkaan aina ole enää ajankohtaisia. Tässä artikkelissa käymme läpi, mikä lainsäädäntö ja ohjeistus tänä päivänä ohjaa sähköjärjestelmien suunnittelua ja toteutusta.

Lue lisää

Talotekniikan vuosi 2024

Uusi vuosi tuo mukanaan aina uudet mahdollisuudet, mutta varmasti monien mielessä päällimmäisenä on markkinatilanne ja rakennusalan haasteet. Tässä artikkelissa emme kuitenkaan ruodi markkinatilannetta tarkemmin, vaan käymme läpi kolme talotekniikkaan liittyvää asiaa, mitä odotamme ja seuraamme vuonna 2024.

Lue lisää

Mitä talotekniikassa tapahtui vuonna 2023

Vuosi 2023 lähenee loppua ja nyt on hyvä katsoa taaksepäin ja muistella, mitä vuodesta 2023 jäi talotekniikan osalta mieleen. Olemme nostaneet tähän artikkeliin kolme asiaa, jotka ovat muuttaneet lvi- ja sähkötekniikan suunnittelua ja toteutusta kuluvan vuoden aikana.

Lue lisää

LVI-suunnittelua ohjaavat lait ja määräykset – mistä tämän päivän vaatimukset löytyvät

Rakennustapaselostuksissa, järjestelmäkuvauksissa sekä tarjouspyynnöissä tulee tänä päivänä vastaan monenmoisia vaatimuksia lvi-suunnitteluun ja lvi-tekniikan toteutukseen liittyen. Monesti vaatimuksissa viitataan erillisiin lakiteksteihin tai ohjeisiin, jotka eivät kuitenkaan aina ole enää ajankohtaisia. Tässä artikkelissa käymme läpi, mikä lainsäädäntö ja ohjeistus tänä päivänä ohjaa lvi-järjestelmien suunnittelua ja toteutusta.

Lue lisää

Miten mittaamme ja kehitämme asiakastyytyväisyyttä Neulasella

Asiakastyytyväisyys on elintärkeää minkä tahansa yrityksen menestykselle. Myös lvi- ja sähkösuunnittelussa palvelun laatu ja asiakaskokemus ovat avainroolissa eikä pelkkä suunnitelmien tekninen oikeellisuus riitä. Neulasella tiedämme tämän ja haluamme siksi varmistaa, että asiakkaat ovat varmasti tyytyväisiä suunnittelupalveluumme. Tämä blogikirjoitus kertoo, miten me Neulasella mittaamme asiakastyytyväisyyttä.

Lue lisää

Suunnitteluprosessi 2.0 – Miten tulevaisuudessa suunnitellaan

Syyskuun alussa järjestettiin Building 2030 -hankkeen kesäseminaari, jossa esiteltiin hankkeen uusia tutkimustuloksia. Suunnittelun osalta erityisen mielenkiintoinen aihe oli Suunnitteluprosessi 2.0. Poimimme sieltä tähän artikkeliin mielestämme 3 tärkeintä asiaa, jotka huomioimalla voitaisiin nostaa jokaisen projektin suunnittelun tehokkuutta.

Lue lisää

Miksi jäähdytys on ajankohtaisempi kuin koskaan

Kesä 2023 on ohi ja vaikka lämpöennätyksiä ei tänä kesänä virallisesti rikottukaan niin hellepäivistä päästiin nauttimaan koko Suomessa aina Utsjoelta Helsinkiin. Ilmastonmuutoksen vuoksi hellekesiä on luvassa myös tulevaisuudessa. Nykypäivän sisälämpötilan mitoitusarvot eivät kuitenkaan vastaa tätä todellisuutta ja tässä artikkelissa on käyty läpi, mitä riskejä se aiheuttaa.

Lue lisää

Hoivakotien talotekniikan erityispiirteet ja miten ne huomioidaan LVI- ja sähkösuunnittelussa

Hoivakotien talotekniikassa on paljon yhteistä tavallisten asuinrakennusten sekä majoitusrakennusten kuten esimerkiksi hotellien talotekniikan kanssa. Asukkaiden vuoksi niissä on kuitenkin korkeat vaatimukset turvallisuudelle ja helppokäyttöisyydelle. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten nämä otetaan huomioon talotekniikkasuunnittelussa.

Lue lisää

Sähköauton latausaseman hankkiminen uudisrakennukseen – Kolme asiaa, jotka täytyy huomioida 

Sähköauton latausaseman hankkiminen uudisrakennukseen onnistuu helposti, kun tarvittavat asiat on selvitetty etukäteen. Kirjoituksessa listataan kolme tärkeää asiaa, jotka kannattaa muistaa.

Lue lisää

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy