Artikkelimme

Hoivakotien talotekniikan erityispiirteet ja miten ne huomioidaan LVI- ja sähkösuunnittelussa

Hoivakotien talotekniikassa on paljon yhteistä tavallisten asuinrakennusten sekä majoitusrakennusten kuten esimerkiksi hotellien talotekniikan kanssa. Näistä poiketen hoivakotien erityispiirtenä ovat kuitenkin asukkaat, jotka ovat monesti iäkkäitä ja heillä voi olla muistisairauksia tai muita toimintakykyä alentavia vaivoja. Tämä asettaa korkeat vaatimukset erityisesti rakennuksen turvallisuudelle ja helppokäyttöisyydelle. Tässä artikkelissa on käyty läpi, mitä asioita hoivakotien LVI- ja sähkösuunnittelussa […]

Lue lisää

Sähköauton latausaseman hankkiminen uudisrakennukseen – Kolme asiaa, jotka täytyy huomioida 

Sähköauton latausaseman hankkiminen uudisrakennukseen onnistuu helposti, kun tarvittavat asiat on selvitetty etukäteen. Kirjoituksessa listataan kolme tärkeää asiaa, jotka kannattaa muistaa.

Lue lisää

Etäluettavat vedenkulutusmittarit – eri vaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet

Uudis- ja putkisaneerauskohteisiin tulee asentaa etäluettavat vedenkulutusmittarit. Etäluettavia vesimittareita on käytännössä kolme erilaista päätyyppiä. Tässä artikkelissa käymme läpi eri vaihtoehdot sekä niiden hyvät ja huonot puolet.

Lue lisää

5 vinkkiä tehokkaaseen LVI-suunnitteluun

Olemme vuosien varrella toteuttaneet lukuisia onnistuneita LVI-hankkeita. Pitkän kokemuksemme pohjalta olemme kuitenkin huomanneet, miten LVI-suunnittelu voi mennä helposti pieleen, jos hankkeen kulkua ja toteutusta ei ole suunniteltu tarpeeksi tarkkaan. Kokosimme tähän artikkeliin 5 vinkkiä, joilla onnistut lvi-projektissasi.

Lue lisää

Kerrostalon lämmitysverkoston tasapainotus säästää energiaa

Etenkin vanhemmissa kerrostaloissa lämmitysverkosto saattaa olla epätasapainossa, jolloin lämpötila ei jakaudu tasaisesti talon kaikkiin asuntoihin. Lämmitysverkoston tasapainotus säästää energiaa ja nostaa asumismukavuutta.

Lue lisää

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2023 Insinööritoimisto Neulanen Oy