Ylivoimala Kempele

Tyyppi Liikerakennus

Sijainti Kempele

Pinta-ala 1750 m2

Valmistumisvuosi 2023

Rakentaja Sakela Rakennus


Ylivoimalan liikerakennus sijaitsee Kempeleessä. Liikerakennus sisältää ajoneuvojen korjaus- ja testaushallit sekä sosiaali- ja toimistotilat. Kohde on suunniteltu keväällä 2022 ja rakentaminen on valmistunut vuonna 2023. Toteutimme kohteeseen LVI- ja sähkösuunnittelun.

Ylivoimalan tiloissa tehdään raskaan kaluston korjausta sekä moottoriohjelmointia. Tiloista haluttiin nykyaikaiset ja mahdollisimman hyvin liiketoimintaa palvelevat kustannustehokkailla ratkaisuilla toteutettuina.

LVI- ja sähkösuunnittelussa erityistä huomiota kiinnitettiin korjaus- ja testaushalleihin, jotta niihin saatiin mahdollisimman terveelliset ja turvalliset työskentelyolosuhteet. Tarkka työskentely suurien ajoneuvojen parissa vaatii erityisesti valaistukselta paljon, jolle hallin korkeus asettaa vielä omat haasteensa. Valaistus toteutettiin kokonaisuudessaan energiatehokkailla LED-valaisimilla ja oikea valaisinten määrä sekä valotehon riittävyys varmistettiin lisäksi DIALux-ohjelmistolla simuloimalla. Valaisimien sijoittelussa huomioitiin, että korkeat ajoneuvot eivät aiheuta varjoja työskentelyalueelle.

Hallitilojen valaistuksen toimivuus varmistettiin DIALux-mallilla.
Julkisivun valaistuksen toimivuus varmistettiin DIALux-mallilla.

Sujuvan työstentelyn varmistamiseksi pistorasiakeskuksia sekä yksittäisiä pistorasioita sijoitettiin mahdollisimman lähelle työskentelypisteitä. Näin työkaluille on aina saatavilla sekä 1- että 3-vaihevirtaa mahdollisimman läheltä, eikä lattiaa tarvitse täyttää jatkojohdoilla. Hallien katossa kulkevat johtotiet on myös suunniteltu siten, että pistorasioita, valaistusta tai muuta sähköistystä on helppo muuttaa jälkikäteen, jolloin tilojeen toiminnallisuus vastaa liiketoiminnan tarpeita myös kauas tulevaisuuteen.

Valaistuksen lisäksi myös ilmanvaihdolla on tärkeä rooli turvallisten työskentelyolosuhteiden varmistamisessa. Ajoneuvohalleissa yleisenä ongelmana ovat pakokaasut, jotka ilmaa raskaampina jäävät helposti työskentelyalueelle pyörimään. Tämä ongelma ratkaistiin tuomalla lattian rajaan erilliset poistokanavat huolehtimaan pakokaasujen poistosta. Rakennuksen ilmanvaihto kokonaisuudessaan toteutettiin kahdella LTO:lla varustetulla iv-koneella, joista toinen palvelee hallitiloja ja toinen sosiaali- ja toimistotiloja.

Rakennuksen lämmitys on toteutettu kaukolämmöllä ja vesikiertoisella lattialämmityksellä. Toimistotiloissa sekä asiakastilassa on lisäksi split-jäähdytyslaitteet varmistamassa, että työstentelyolosuhteet pysyvät miellyttävinä myös kesähelteillä.


Haluaisitko kuulla lisää tai keskustella omasta kohteestasi?

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy