Kuinka paljon LVI-suunnittelija saa palkkaa ja mitä työ pitää sisällään? 

LVI-suunnittelijan ammatti on monipuolinen ja vastuullinen tehtävä, jossa yhdistyvät tekninen osaaminen ja luova ongelmanratkaisukyky. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi LVI-suunnittelijan työn sisältöä, työtehtäviä ja vastuita, koulutusvaatimuksia sekä palkkausta. 

Mistä LVI-suunnittelijan työ koostuu?  

LVI-suunnittelija, eli lämpö-, vesi- ja ilmastointitekniikan suunnittelija, vastaa rakennusten LVI-järjestelmien suunnittelusta, mitoituksesta ja joskus myös valvonnasta. Työn tavoitteena on varmistaa, että rakennusten lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmät toimivat tehokkaasti, turvallisesti ja ekologisesti. LVI-suunnittelija tekee yhteistyötä mm. arkkitehdin, rakennesuunnittelijan ja urakoitsijan kanssa varmistaakseen, että suunnitelmat täyttävät sekä tekniset että lainsäädännölliset vaatimukset.  

Työtehtävät ja vastuut  

LVI-suunnittelijan keskeisiä työtehtäviä ovat muun muassa LVI-järjestelmien valinta, piirustusten ja määräluetteloiden laatiminen, laitteiden mitoitus sekä välillä myös työmaiden valvonta. Suunnittelijan on osattava ottaa huomioon rakennuksen käyttötarkoitus, energiatehokkuus ja asukkaiden mukavuus. Erityisen tärkeää on kyky ennakoida mahdollisia ongelmia ja tarjota kestäviä ratkaisuja. LVI-suunnittelija tekee yhteistyötä projektin osapuolten välillä ja pitää huolen, että asiakkaan toiveet projektin suhteen toteutuvat. 

LVI-suunnittelijan palkka  

LVI-suunnittelijan palkka vaihtelee monien tekijöiden mukaan, kuten työkokemuksen, koulutustason, työnantajan ja maantieteellisen sijainnin mukaan. Tyypillisesti LVI-suunnittelijoiden kuukausipalkka Suomessa liikkuu 3000-5000 euron välillä. Palkkatason yläpäädyssä vaaditaan yleensä pelkän suunnittelun lisäksi myös projektin tai tiiminvetovastuuta. Erikoistuneilla suunnittelijoilla tai laajalla työkokemuksella varustetuilla asiantuntijoilla palkka voi olla korkeampikin. Yleensä palkka kasvaa kokemuksen myötä, ja lisäksi erilaisilla sertifikaateilla ja lisäkoulutuksilla voi olla myönteinen vaikutus palkkatasoon. 

Koulutusvaatimukset 

LVI-suunnittelijaksi voi opiskella ammattikorkeakouluissa, joissa suoritetaan insinöörin (AMK) tutkinto LVI-alalla. Koulutus sisältää sekä teoreettisia että käytännön opintoja, ja se antaa valmiudet suunnittelutehtävien lisäksi myös projektinhallintaan ja asiakaspalveluun. Jatkuva ammattitaidon kehittäminen on tärkeää, sillä ala kehittyy jatkuvasti uusien teknologioiden ja määräysten myötä. Meillä tuoreemmatkin suunnittelijat pääsevät osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin ja kehittymään työn ohella alan vankaksi ammattilaiseksi. 

Meille töihin? 

LVI-suunnittelijan työ on haasteellinen ja palkitseva urapolku, joka tarjoaa mahdollisuuksia urakehitykseen ja jatkuvan oppimisen kautta omaan ammattitaitoon panostamiseen. Se vaatii teknistä tietämystä, ongelmanratkaisukykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja, mutta tarjoaa vastineeksi mahdollisuuden olla mukana luomassa kestäviä ja toimivia rakennusympäristöjä. 

Oletko LVIA-suunnittelun kokenut konkari tai virkeä vastavalmistunut? Haluaisitko olla mukana Insinööritoimisto Neulasen kasvutarinassa ja työskennellä osana rentoa sekä ammattitaitoista tiimiä? Neulasella pääset osallistumaan monipuolisesti erilaisiin projekteihin, joiden kautta saa hyvät mahdollisuudet kehittyä alalla. jokainen saa projekteissa vastuuta, mutta haastavammat vaiheet ja ratkaisut käydään porukalla läpi, joten kukaan ei joudu selviytymään haastavista tilanteista yksin. Jos haluat mukaan huippuun tiimiimme, lähetä avoin hakemus osoitteeseen: pauli.manninen@neulanen.fi

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy