Neulasen vuosi 2023: Kasvu jatkui haasteista huolimatta

Vuosi 2023 oli rakennusalalla yleisesti ottaen haastava ja sitä se oli myös meillä Neulasella. Erityisen haasteen aiheuttivat projektien aikataulut, jotka elivät ja muuttuivat usein nopeallakin varoitusajalla. Kaikesta huolimatta pystyimme tänäkin vuonna jatkamaan kasvua ja liikevaihtomme kasvoi noin 15 % edellisvuodesta. Vaikka emme täysin päässeetkään omiin kasvutavoitteisiimme, niin pidämme tätä kohtuullisena suorituksena nykyisessä markkinatilanteessa.

Projekteissa pääpaino oli toimitila- ja hoivarakentamisessa

Vuonna 2023 erityisesti asuinrakennusten suunnitteluprojekteja oli aikaisempaan verrattuna vähemmän. Asuinrakennusten aiheuttamaa vajetta paikkasimme keskittymällä enemmän toimitila- ja hoivarakennusten suunnitteluun. Lisäksi työpöydällämme oli monenlaisia projekteja kouluista parkkihalleihin. Suunnittelussa pääpaino oli edelleen uudiskohteissa, mutta uudiskohteiden rinnalla suunnittelimme myös saneerauskohteita.

Maantieteellisesti projektimme ulottuivat koko Suomen alueelle aina pääkaupunkiseudulta Nuorgamiin asti, jonne suunnittelimme hallirakennuksen matkailuyrityksen käyttöön. Kokoluokaltaan suurin projektimme oli tänä vuonna Helsingin Mellunmäkeen rakennettava ja kerrostaloista koostuva Mellunpuiston asuinalue. Mellunpuistossa olemme mukana kahden rakentajan hankkeissa ja yhteensä n. 25 000 kerrosneliön lvi-suunnittelussa. Mellunpuiston suunnittelu jatkuu osittain myös vuonna 2024.

Uudistukset ja kehitys jatkuivat

Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa suunnittelun laatua ja palvelutasoamme. Toteutimme tänäkin vuonna näitä tavoitetta edistäviä kehitystoimenpiteitä, joista esittelemme alla kolme.

1. Projektien aloituspalaverit ja suunnittelun alkuvaiheen kehitys 

Vuoden 2022 lopussa aloittamamme määrämuotoiset projektien aloituspalaverit ovat nyt vakiintuneet osaksi tekemistämme. Tänä vuonna olemme edelleen kehittäneet palaverien sisältöä sekä yleisesti projektien alkuvaiheen suunnittelua ja lähtötietojen keräämistä. Yhdessä nämä toimenpiteet ovat parantaneet suunnittelun sujuvuutta ja vähentäneet huomattavasti ylimääräisiä suunnittelun lisätöitä. Lisätyöprosenttimme on tänä vuonna ollut 3 %, kun se viime vuonna oli vielä 8 %.

2. Uusi toiminnanohjausjärjestelmä

Vaihdoimme alkuvuodesta toiminnanohjausjärjestelmää ja siirryimme käyttämään Visma Severaa. Uusi järjestelmä on tehostanut entisestään suunnitteluresurssien ja aikataulujen hallintaa. Tämän ansiosta olemme pystyneet pitämään kiinni lupauksestamme toimittaa kaikki suunnitelmat ajallaan.

3. Asiakastyytyväisyyskyselyt

Otimme vuoden alusta käyttöön projektikohtaiset asiakastyytyväisyyskyselyt, jotta voimme varmistaa tekevämme oikeita asioita myös asiakkaan näkökulmasta katsottuna. NPS-lukumme on tähän mennessä ollut 75 ja kokemus yhteistyöstä 4,5/5, mikä on osoitus vahvasta asiakastyytyväisyydestä. Olemme kirjoittaneet tavastamme mitata asiakastyytyväisyyttä tarkemmin tässä blogitekstissä.

Loppusanat

Vaikka vuosi 2023 on ollut haastava, niin se on myös opettanut meille paljon. Olemme oppineet sopeutumaan nopeasti vaihteleviin tilanteisiin ja toteuttamaan projektit laadukkaasti muuttuvista aikatauluista huolimatta. Vuosi 2024 ei todennäköisesti tule yleisen tilanteen puolesta olemaan helpompi kuin tämä vuosi. Uskomme kuitenkin, että jatkuvalla kehityksellä ja asiakaskeskeisellä lähestymistavallamme voimme kasvaa ja menestyä myös tulevaisuudessa.

Rakennamme uniikit LVI- ja sähkösuunnitelmat asiakaskohtaisesti ja aina aikataulussa ympäri Suomen – ota yhteyttä!

Pyydä tarjous

Insinööritoimisto Neulanen Oy

Kiviharjunlenkki 1B, 90220 Oulu
Y-tunnus: 3115649-7

Luotettava kumppani logo

Pauli Manninen

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
Energiatodistusten laatija, ylempi taso
pauli.manninen@neulanen.fi
044 250 8109

Antti Välitalo

Yrittäjä, LVIA-suunnittelija
antti.valitalo@neulanen.fi
040 5177 058

Seuraa meitä somessa
Copyright © 2024 Insinööritoimisto Neulanen Oy